"Leven is dat wat je overkomt, terwijl je druk bent met andere plannen" (John Lennon)

Volg de belevenissen, gekke ideeën en knutsels van een eenvoudig meisje met een alledaags leventje. Nu ook mét baby.

maandag 25 juli 2011

Madam van de vloeren

"In welke richting we de vloer willen leggen?" Geen flauw idee, dus beter even naar de mening van madam van de vloeren polsen.
"Als je de planken in de lengte legt, lijkt de ruimte langer. Leg je ze in de breedte, lijkt de ruimte breder." Ohja, wat zijn we daar weer veel mee geholpen! We kiezen ervoor om de ruimte breder te laten lijken, omdat die er na even nadenken misschien toch wel lang en smal uitziet. En ook voornamelijk omdat we toch ooit de knoop moeten doorhakken.

Volgende dilemma: "Welke kleur van voegen hadden jullie graag voor de tegels?"
Ok, we wisten wel dat tegels gevoegd moesten worden, maar verder hadden we daar niet over nagedacht... Even later komt madam van de vloeren aanzetten met een volledige voeg-kleurenkaart. Fushia, kanariegele, turqoize of limoengroene voegen? Alles kan! We besluiten om niet gek te doen en houden het toch maar netjes bij wit.

Laatste dilemma: "Hoe hoog zouden de plinten mogen zijn?"
Ons antwoord "gewone standaard plinten zijn goed", was helemaal niet voldoende voor madam van de vloeren. Aangezien de standaardplinten van 4 tot 8 cm lopen, moeten we toch echt een keuze maken. Nadat madam bij wijze van levensecht voorbeeld nog eens met haar latje tot aan de plinten van de winkel loopt en ons meedeelt dat deze 5 cm zijn, besluiten we om het op 6 cm te houden. Mooi, netjes in het midden van de standaard plinten.

Voorproefje van de vloer van de woonkamer: (Bron: www.parky.be)

donderdag 14 juli 2011

Meneer de verkoper

Je mag nog de meest eenvoudige droomkeuken in je hoofd hebben, het moment dat je die in de ruimte moet krijgen die je hebt... gaat het mis.
Uiteindelijk moet je rekening houden met een raam dat open draait, leidingen die van de verkeerde kant komen en een schuin dak waar geen hangkastjes op geïnstalleerd kunnen worden (vrij logisch, maar toch!). Daardoor ben je genoodzaakt om gewoon de keuze van de keukenverkoper te volgen - want hij heeft er toch verstand van - en je eigen ideaalbeeld even te laten varen. En toegegeven, zo praktisch was het inderdaad niet. De keuken van meneer de verkoper ziet er stukken beter en logischer uit. Hij geeft ons tussen de soep en de patatten ook nog een combi-oven en gaat dan toch maar voor de enkele in plaats van de dubbele spoelbak. Plaatsbesparend en we hebben toch een vaatwas.

Wat doe je verder als blijkt dat in je reuzebadkamer (ahja! Vierdubbel zo groot als de badkamer nu!) met moeite een ligbad past? Oeps! Opnieuw weet meneer de verkoper raad. Met de volle 3 centimeter overschot zit de badkamer nu netjes volgestouwd met alles wat we maar kunnen wensen. Of toch bijna alles. Die dubbele lavabo... ohja... wat dachten we eigenlijk :-)?

Meneer de verkoper weet ons verder ook nog te vertellen wat we best eerst de wc laten installeren voor we gaan schilderen. Kwestie van niet continu naar de buren of het station te moeten tjaffelen tijdens de werkzaamheden.
Ook verandert hij op de bestellijst nog snel het kraantje van het handwasbakje in het toilet. "Omdat we toch zeker geen voetbalkantinekraantje willen?" Oh nee, voor zover we ons daarbij iets kunnen voorstellen, willen we dat zeker niet.

Bedankt meneer de verkoper voor alle goede zorgen.

maandag 11 juli 2011

Nieuw appartement in de Oude Kuringerbaan!

Na een lange en heel frustrerende huizenjacht in Gent... het walhalla waar iedereen blijkbaar wil wonen en daar ontiegelijk veel geld voor wil geven, is het eindelijk zo ver: We hebben een appartement gekocht! In Hasselt. Op een paar honderd meter van het station, op een paar honderd meter van het stadscentrum en op een paar honderd meter van de autostrade. In de Oude Kuringerbaan, een rustige straat met rustige Limburgers. In een gewoon rijhuis waar nog 2 andere gezinnen zullen wonen op de tweede verdieping.
Het is een nieuwbouwappartement dat op ons staat te wachten om afgewerkt te worden.
Voor het eerst in mijn leven moet ik nadenken over deuren die naar de juiste kant moeten open draaien en dilemma's gaande van tegels vs. parket; bad vs. douche; behang vs. verf tot donkere of lichte muren en een groot vs. klein logeerbed.
Dat laatste is best wel belangrijk aangezien zowat iedereen uit de vriendenkring al weekendjes Hasselt plant. Hasselt is voor de doorsnee West-Vlaming dan ook vrij exotisch en bijna iedereen is er wel al eens "op reis" geweest of wil er ooit nog eens op bezoek gaan.
Een goed uitgebouwde logeerkamer zal dan ook onmisbaar zijn.
Ik probeer jullie op de hoogte te houden van onze verdere bouw- en verhuisavonturen.

Groetjes,
Marie