"Leven is dat wat je overkomt, terwijl je druk bent met andere plannen" (John Lennon)

Volg de belevenissen, gekke ideeën en knutsels van een eenvoudig meisje met een alledaags leventje. Nu ook mét baby.

woensdag 14 maart 2012

Sterkte

Het is een zwarte dag vandaag. Ik ben er helemaal niet goed van. Iedereen van ons is ooit zelf op sneeuwklassen geweest of heeft al eens een bus met kinderen begeleid op kamp. Je mag niet denken dat er zoiets gebeurt... en toch kan het...

Sterkte aan alle families, vrienden,... van de slachtoffers van het busincident.
Ook de leerkrachten, directies en schoolbesturen van de betrokken scholen zullen in deze tijden heel wat steun kunnen gebruiken.


dinsdag 13 maart 2012

Meneer Doktoor.

-Gisteren ging ik langs bij de dokter voor m'n griepje. Nog tot woensdag thuis.-


Wat me toch altijd opnieuw verbaast in wachtzalen van dokters, is hoeveel mensen daar zitten die volgens mij helemaal niet ziek zijn. Dat is in Knokke zo. En dat is in Hasselt ook zo. Blakend gezond waren ze gisteren weer, de mensen die voor mij binnen mochten (die na mij eigenlijk ook). Als je dan in de ruit kijkt naar de weerspiegelingen, ben jij de enige die er uit ziet als een uitgewrongen schotelvod.

Zouden die daar dan allemaal zitten voor een doorsnee controletje van hun cholesterol en hun bloeddruk? Zo veel cholesterol is er nu toch ook niet in de wereld? Wat voor andere doorsnee controletjes kan een dokter nog doen? En moeten ze daarvoor gaan op het uur van de zieke mensen? Ze zouden aparte uren moeten voorzien voor mensen die niet ziek zijn!
Wat ook kan, is dat ze graag een griepje zouden hebben zodat ze thuis kunnen blijven. Echt, ze weten niet wat ze missen (dit is sarcastisch.)!

Die laatste optie lijkt me trouwens heel plausibel. Wat ik gisteren zag degouteerde me zo erg: Je kent het wel, als je een pagina wil omslaan, en het lukt niet, dat je dan even aan je vinger likt en dat de pagina blijft plakken,.......... Heb je al ooit iemand geweten die aan de pagina ZELF likt? Ik niet! Nu zat daar gisteren dus een oudere meneer, die bij iedere pagina van het tijdschrift dat hij aan het lezen was, aan het boekje zelf likte. Mijn maag keerde al door het zicht alleen (niet door het griepje!). Dat je dat nu thuis doet bij je eigen boeken, tot daar. Daar heb ik geen zaken mee. Maar in de wachtzaal van een dokter, waar de ene zieke na de andere die tijdschriften vast heeft... JEEK! Dat is toch vragen om de buikgriep, geef toe?
Hij heeft uiteindelijk ook nog een aantal bladen uit het tijdschrift gescheurd - iets wat je ook al niet doet in een wachtzaal vind ik persoonlijk - maar het waren niet deze waar hij aan gelikt had.
(Nee, ik heb geen tijdschriften gelezen, en nee, ik ga daar ook nooit geen tijdschriften meer lezen).

De rest van de wachters waren een stuk of 4 levendige Turkse vrouwen die een plaats afgesproken hadden om koffiekransje te doen veronderstel ik. Dat was nu toevallig de wachtzaal van de dokter geworden. Voor hen wel vervelend, want ze moesten constant naar buiten om te gaan roken. Volgende keer beter nadenken, dames!

't Is toch een apart publiek dat in wachtzalen zit hé :-). Respect voor de huisdokters!



zondag 4 maart 2012

Marie verlangt naar lente

Ik kocht gisteren een schattig knalgeel vestje in de H&M (€9,95!) en maakte vandaag een knaloranje broche. Het is niet per sé de bedoeling dat ze samen passen, maar aangezien je deze zomer toch gelijk welke knalkleuren mag combineren, vond ik het wel leuk!

De broche is gemaakt met een patroon van Mme Zsazsa, waarvoor dank!